Translate

tisdag 26 juni 2012

Säsongsrekord med TEAM J

Ung björktrast med vackra ljusa teckningar i fjäderdräkten

Det blev en svettig eftermiddag kväll vid Kyrkbytjärn denna söndagen efter midsommar. Ostabilt väder har vi börjat att vänja oss vid, men regnskurar mitt i märkningen är aldrig bra eller kul även om dom är korta. Förutom att vi får springa rundor så vi blir snurriga, så blir allt så himla blött och det blir ett evigt flyttande av böcker, pärmar och utrustning. Tack alla härliga medhjälpare! Som tur var fanns TEAM J på plats. Dels de juvenila Johannes, Jonatan & Jakob samt adulta Jeanette och Jan. Föräldrar och syskon som dök upp hann vi knappt prata med. Knappt heller fota eller käka, men det kvittade då jag hade glömt mackorna hemma....men helt plötsligt dök en bullängd upp på bordet - kolesterolräddning Jeanette!
Ungfåglarna slog de adulta med 33 mot 27. Blåmeskullarna hängde i vart och varannat nät och  hela 7 björktrastar. Kul att åter igen fånga kärrsångaren med ruvfläck. Gunnar Tiselius hade observerat högen med kärrsångare dagen efter vi märkte dom. Äntligen en törnsånagare.  Mycket plockande och plaskande, men kul var det!  71 fåglar av 17 arter! Totala rekordet ligger på 76 fåglar
Nästa gång blir nog framflyttat en dag till söndag den 1 juli. Morgonmärkning...gäsp! Näten uppe mellan kl 05 - 10 cirkus.
Jan och Jeanette, som plockade upp en vetelängd och räddade hungerläget!
Svartvitflugsnappare som inlett ruggningen inför höstflyttningen söderut.
Fångst söndagen den 24 juni:

Art
Adult
Juvenil
Kontroll
Sädesärla
3
9

Järnsparv
1


Buskskvätta


1
Björktrast
5
2

Taltrast
1


Sävsångare
1

2
Kärrsångare


1
Törnsångare
1


Trädgårdssång
1


Lövsångare
3

2
Sv v flugsnapp
4


Blåmes

15
2
Talgoxe

3

Pilfink
1


Grönfink
2
1

Grönsiska
2
1
1
Sävsparv
2
2
2
Summa  71
27
33
11


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar