Translate

onsdag 23 maj 2012

Ringmärkning nummer 2

En fin gammal sävsparvhona med ruvfläck
Det belv en blöt märkning med sen start och en regnskur då näten fick tas ihop. Vi lyckades i alla fall få ihop de 4 timmar som behövs för standardiseringen. Största överraskningen var att Marcus dök upp - direkt från Kanada där han varit i ett år. Helt otroligt att vi fångade en lövsångare som han ringmärkt 2010 som årsunge. Ett kärt återseende. Undra just vem som rest längst? Även Marcus var hem och vände i jul liksom lövsångaren som borde varit här 2011 och då varit i mellersta Afrika varje vinter.
Marcus och kompisen som han ringmärkte 2010 som unge
och nu har hittat tillbaka. Otrolig bedrift för en liten lövsångare på runt 7-8 gram
Vi vra ett bra gäng som fick ihop 25 fåglar varav 7 kontroller. En gammal sävsparvhane från 2007 dök upp igen och sädesärlor från 2009. Lika fascinerande varje gång!
Nu är jag på Ottenby fågelstation och skriver det här. Jag har inga protokoll med mig så sammanställningen blir nästa gång. Fåglar jag minns var gulärla (nordlig variant thunbergi), sädesärla, grå flugsnappare,  lövsångare, järnsparv (med ruvfläck), bblåmes, sävsparv..
Vi som slet i regnvädret och geggan var Jonatan, Siw, Rebecka, Marcus, Åke och jag. Nästa gång är planerat till den 2 juni, morgonmärkning = näten uppe mellan kl 5 - 10.

Rebecka med sin öfrsta fågel, en lövsångare

Gulärla thunbergi
Siw & Rebecka håller ringmärkarmaterialet torrt. En grå flugsnappare i förgrtunden
Dagens fångst:
Art
Adult
Juvenil
Kontroll
Gulärla
1


Sädesärla
4

1
Järnsparv
1


Trädgårdssång
1


Lövsångare
4

1
Grå flugsnapp
2


Blåmes


1
Grönsiska
1


Sävsparv
4

4
Summa  25
18
7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar