Translate

söndag 13 maj 2012

Nästa ringmärkning troligen tisdag 15 maj

Det blir mer kvitter än ringmärkning i detta inlägg. Nästa ringmärkning blir inte onsdag 16 maj som aviserat. Då blir det regn. Mindre regn på tisdag den 15 maj, så jag chansar då. Kl 16 - 21!
Lik talgoxägg, men de var ovanligt stora. Nån som vet?
Leif räknar äggen i en av holkarna.












Sedan sist har jag varit på holkinventering i Bodarna, Bjurs. Vilka härliga marker. Skorrtjärn med skrattmåskoloni, sångsvanspar, brun kärrhök och en 2k rastande DVÄRGMÅS . Kul med alla häckningar i holkarna. imponerande att fåglarna orkar lägga ägg i dessa bistra ,kyliga tider.
Spetsbergsgås i förgrunden och bläsgås bakom.

Ebba Åslund vid Hessesjön
Yngve Johansson med bläsgås i tuben

Igår, 12 maj var jag och Ebba Åslund ute på en riktigt blåsig skådartur i Borlängetrakten. Vi började på Rudorna och fick en hel del vanliga rovfåglar som duvhök, ormvråk, tornfalk och brun kärrhök. Sedan till Hessesjön med stora förväntningar. Där stod 5 spetsbergsgäss och efter en stund lyfte även bläsgåsen på huvudet och visade bläsen. Sedan till ortolansparven vid flygrakan, Ö Svärdsjö och sist St Holmsjön där jag hittade en ad DVÄRGMÅS som jag såg i samma tub som smålom, silvertärna och backsvala. Njuuuut!
Basic Birds skådar tornfalk

Färgglada skådare

 Anna Maria, Louise, Margareta och Anna-Lena och bakom skymtar Humlan, Henrik och Lisbeth
Idag hade vi näst sista träffen med Basic Birds. Jädrans blåst! Inte en enda sjungande trast eller flugsnappare! Men vi fick tre storskarvar som sträckte ovan huvudet, tornfalk, fiskgjuse, gröngöling mm. Härligt gäng. Vi ses igen den 17 juni om vädret tillåter./ Gittankvittran


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar