Translate

måndag 25 april 2016

En av våra rödhakar har varit i Belgien

Det som vi alla ringmärkare drömmer om är just återfynd. Vart tar min fågel vägen? Det är liksom ringmärkningens kärna. Så händer det, ett mail från ringmärkarcentralen på Naturhistoriska museet - Vi informerar om återfyndet av fågeln med denna ring: 
Rödhake Erithacus rubecula- fågeln på bilden har inget med artikeln att göra. Den här märktes 14 september 2013 på Ingarvshöjden
CV 25303 märktes som årsunge den 28 september 2014 på Ingarvshöjden i Falun av Rebecka Jonpers. Lite mer än ett år senare kontrolleras den som adult av en ringmärkare i Bellem, OostVlaanderen i Belgien. Avståndet är 1 296 km. Troligen hade den varit där i trakterna av Belgien redan vintern 2014-15. Återkommit till Sverige sommaren 2015 och sedan fångats i nätet på väg söderut under höstflytten igen. Det står att den kontrollerades och släpptes - vem vet, den kanske återvänder hit igen? Tänk om vi får den igen? Jag klippte ut en karta som visar platsen i Belgien:

Visar Röhak 2014 -2015.JPG

Min uppmaning blir till alla - gå alltid in och rapportera ringar ni hittar! Formulär hittar ni på Rapportera fågelkring eller här:
http://www.nrm.se/forskningochsamlingar/miljoforskningochovervakning/rapporteraring/internetformular.3300.html

Snart börjar ringmärkningen!!! Se schemat nedan 
/Gittankvittran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar