Translate

tisdag 26 juli 2011

Regnet vann


Och vad plockar Marcus ur påsen - än en gång....
Årets absolut regningaste ringmärkartillfälle. Vi tog upp och ner näten flera gånger och avbröt vid 20-tiden. Det blev flera akututryckningar i hällande regn och några regnkläder hann jag inte ens tänka på. När jag kom hem hällde jag ut över 3 dl vatten ur ena stöveln och på mitt vardagsrumsgolv ligger 15 dygnsura nät utspridda på tork. Trots det fångade vi 44 fåglar och inte en enda verkade må dåligt när vi släppte dom. 3 stycken fick specialbehandling med värmande massage mot någons mage för att torka. Och efter en liten stund så kunde dom släppas torra och fina. Inte undra på att fåglarna återvänder till oss år efter år :-).
Dagens häftigaste var en ung gräshoppsångare - den andra i år!
Fin och fräsch ung gräshoppsångare som Johannes & Jonatan fotar från alla håll

En grupp från Sätergläntans fågelsköjdkurs kom på besök och fick uppleva hur det är att ringmärka när man tror att solen ska skina med regnet istället fullkomligt öser ner. Dom var i alla fall nöjda med besöket och ska nu hem och tälja rödhakar, svarthättor och andra fåglar.
Här nedan ses de i bakgrunden när Marcus håller upp årets första talltita med tjurnacke.
Mesta märkningen skedde inne i kuren. Tur att det fanns bra hjälp och hantlagning. Här ses (blöta och glada) Marcus, Siw & Jeanette.
Vid sista rundan sprang vi i ösregn och fällde ihop näten. Denna buskskvätta var en av de sista vi plockade - se så torr och fin han ändå är.
Fångstrapport kommer efter morgondagens kompletterande märkning mellan kl 18.30 - 21....om det inte blir regn då..../ Gittankvittran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar