Translate

måndag 2 maj 2011

Säsongsstart av ringmärkningen 2011 blir på söndag


Igår på 1 maj, var jag Jeanette & Johannes (på bilden) ute vid ringmärkarplatsen, Kyrkbytjärn och hårdjobbade. Vi slog i 17 nya nätstolpar, bar ut alla 30 järnrör och röjde nätgatorna. Gissa om vi är nöjda att fixa det hela utan starka karlar! Hoppas nu bara att Kristinehallens gamla tak-snöskydds-rör håller för näten!?

Jag kollade nyss på vädret och det lovar inte gott inför ringmärkarstarten på söndag. Regn! Det är stor risk att jag måste flytta fram ringmärkningen till lördag kväll 7 maj STOPP REDIGERING! yr.no har ändrat sig, det blir strålande sol och +21 grader på söndag. Vi kör kl 16 - 21 istället på fågelskådningens dag som börjar på söndag morgon den 8 maj. På morgonen finns Falu Fågelklubb vid Kyrkbytjärns två fågeltorn mellan kl 6 - 11. Guidad fågelvandring sker från parkeringen Gramsängsudde kl 7.

Jag ska försöka att skriva ringmärkarrapporter och lägga in bilder via den här bloggen framöver. Förra året gjorde jag en rivstart..men sen blev det inget mer. Det är alltid bökigt att lära sig nyheter.

Det kliar verkligen i fingrarna att få starta upp årets CES märkning och ikväll ska jag plugga Moult and Ageing (Jenni, Winkler) . Gulärlor, sädesärlor, buskskvättor, rödstjärtar...
Gittankvittran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar