Translate

torsdag 26 maj 2011

Mindre flug - en ny art för Ringmärkarplatsen


MINDRE FLUGSNAPPARE
Vilken dag! Sol, vindstilla, fint flöde av fåglar i näten varav en juvel i fångsten. En liten mindre flugsnappare satt i nätet efter lärkspången vid 6-tiden i morse. Inte det jag väntade mig att plocka i Kyrkbytjärn. Härligt! Jonatan , Siw och Jan var med och assisterade och alla tre fick nytt X.
Dagen bjöd också på hela 14 olika arter, även om vi inte lyckades fånga rosenfinken som satt och sjöng ovanför näten. Afrikaflyttarna har hittat fram nu. Sädesärlor, trädgårdssångare, törnsångare, (bland annat en vän från 2009), ärtsångare, sävsångare och lövsångare dominerade. Andra juveler var buskskvättorna vi fångade. Dom är så himla vackra!

STARE , hona, syns på gula näbb basen och ljus iris
Rördrommen tutade på och en rödbena rastade. Nu har ungarna börjat att kläckas. En gräsandhona hade 11 ungar och kanadagåsen 4 små gässlingar.

Dagens fångst gav 36 fåglar varav 7 kontroller:
Sädesärla 4 + 3 kontroller
Buskskvätta 2 + 1 kontroll
Björktrast 1
Sävsångare 2
Ärtsångare 3
Törnsångare 2 + 1 kontroll från 2009
Trädgsång. 5
Lövsångare 4
MINDRE FLUGSNAPPARE 1
Talgoxe 1
Staren höll jag på att glömma - stoppar in den efteråt - men hon finns ju i alla fall på bild =)
Bofink 1
Grönsiska 1
Sävsparv 1 + 2 kontroller
SUMMA 29 + 7 = 36

Nästa gång blir den 6 juni på morgonen om vädret tillåter. Naturskyddsföreniningen har då Naturnatta och det kanske sover över några vid Kyrkbytjärn och är med på morgonen?





1 kommentar:

  1. Gittan vad roligt att hitta hit, till din finafågelblogg. Att få läsa om ditt stora intresse, se bilder, kanske förstå lite av denna värld!
    Visst njuter jag av fåglar, men mest som ett underbart inslag i min ljudbild i naturen!

    SvaraRadera